2018 Borgen Museum -& Co.

Støttet av

Billedkunstnernes Vederlagsfond

Borgen Museum er et visningssted for samtidskunst og parallellkultur i Gravdalsveien 143, straks utenfor  Hvittingfoss sentrum. En smeltedigel der kunst benyttes til å se omgivelsene og kulturen kunsten vises i, og motsatt, der omgivelsene åpner opp for å se kunsten presentert i kulturen. Borgen Museum er et sted man må oppsøke for å forstå mer, for fra utsiden ser det mer ut som en ansamling skrot, noe det ikke er sett fra innsiden. Fra innsiden trer verden utenfor derimot tydeligere frem.

 

Verdenshistoriens første samtidsutstilling på Borgen Museum ble presentert sommeren 2018 og åpnet med buller og brak den 16. juni. Sammen med vertsparet Terje og Berith og deres hund Aiko vom Schlossgäßchen ble 24 kunstnerer fra den norske kunstscenen valgt ut. Kunsten blandet seg med det favelaaktige og bestandig forandelige gårdstunet på en iblant tydelig måte og iblant forsvinnende måte. Hva som var kunst og hva som ikke var det var noe besøkeren på Borgen Museum selv fikk kontemplere over.

 

Terje og Berith var hele sommeren behjelpelige med guiding rundt om på tunet, inne i vogner og hus. Inne på stuen deres kunne besøkerne dessuten slå seg ned i sofaen rundt stuebordet, drikke en kopp kaffe og se på et kuratert videoprogram på det private TV- apparatet.

 

Fra nå av kan besøkerne se stedet og et utvalg av kunsten -& Co. har produsert i løpet av de siste årene på gården Borgen. Neste sommer håper -& Co. sammen med Terje, Berith, og Aiko å arrangere en ny utstilling med inviterte kunstnerer.

 

 

Filmen Sånn skal det være er laget av Sanjey Sureshkumar fra åpningsdagen av Borgen Museum på Borgen Museum den 16. juni 2018.

 

Musikk av duon Signe Emmeluth (sax) og Andres Røysum (klarinett), samt bandet

Instant Light med Jørgen Mathisen (sax) og Dag Erik Knedal Andersen (trommer).

 

 

 

 

 

 

 

KART FOR NAVIGASJON TIL BORGEN MUSEUM:

 

Tilreisende med bil kan parkere langs sykkelstien i direkte anslutning til Gravdalsveien 143, så langt til siden at syklistene tar seg frem. De som kommer med Grenlandsexpressen har en drøy kilometer å gå fra Bensinstasjonen Best i Hvittingfoss sentrum i retning Kongsberg langs RV40.

 

Se tabell på Grenlandsexpressen: https://www.nor-way.no/media/292924/nw194-21082017.pdf